De nacontrole


Ongeveer 6 weken na de geboorte kom je vaak voor een laatste controle bij ons op de praktijk langs. Rond 3 weken na de geboorte kun je ons bellen voor het maken van een afspraak voor de nacontrole. Wanneer je onder begeleiding van het ziekenhuis bent bevallen, ben je ook van harte welkom voor een nacontrole bij ons.

Tijdens de nacontrole kijken we met je terug naar de bevalling, je kraambed en de periode daarna. Hoe gaat het met je, heb je, samen met je partner en de baby, een nieuw ritme en evenwicht gevonden? Zijn er nog dingen die een rol spelen of waar jullie nu tegenaan lopen? Hoe is het lichamelijke en emotionele herstel? Heb je je lijf weer een beetje terug? Functioneert je bekkenbodem weer naar behoren? Is het bloedverlies al gestopt? Hoe gaat het met voeden? Hoe is het met de genezing van de wond? Heb je al een besluit genomen over anticonceptie? Is vrijen alweer aan de orde geweest?

Ook bespreken we met je of er, naar aanleiding van je zwangerschap, bevalling en kraambed, adviezen zijn ten aanzien van een eventuele volgende zwangerschap.