Even voorstellen

Annemieke Albach

Annemieke Albach, verloskundige

“Van origine kom ik uit Brabant en woon nu ruim 10 jaar met veel plezier in deze regio. Ik kan erg genieten van alle dingen die de randstad te bieden heeft. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen, zoals gezellige etentjes met familie en vrienden. Ook heb ik mijn hart verloren aan Zeeland. Ik kom daar vaak en heb dan meteen een heerlijk ontspannen vakantie gevoel.

Eind 2018 was ik alweer 12,5 jaar officieel verloskundige. Na al die jaren vind ik het nog steeds het mooiste vak dat er is. Het blijft heel bijzonder om bij zo’n belangrijke gebeurtenis als een bevalling aanwezig te mogen zijn. Persoonlijke aandacht en het zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de zwangere en haar partner vind ik hierbij heel belangrijk. Ik vind het belangrijk dat zij goed kunnen terugkijken op de zwangerschap, bevalling en kraambed.”

Esther Groeneveld-Bart

Esther Groeneveld-Bart, verloskundige

“Ik ben trotse mama van twee prachtige dochters, Sara (2015) en Lieke (2017). Ik word het gelukkigst van samen zijn met hen en het gezin. Daarnaast kan ik enorm genieten van gezellige etentjes met familie en vrienden. Ik ben een echt familiemens!

In 2018 vierde ik mijn 10e jubileum als verloskundige. Nog altijd blijft de verloskunde mij enorm fascineren. Elke zwangerschap en bevalling is anders en bijzonder. Ik vind het heel belangrijk de zwangere en haar eventuele partner door middel van persoonlijk contact, aandacht en deskundige zorg te begeleiden. Daardoor kan zij zich zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en de periode hierna. Een belangrijke taak hierin vind ik dat de zwangere vrouw vertrouwen krijgt in haar eigen lichaam.”

Femke Langbroek

Femke Langbroek, verloskundige

“In 2018 ben ik zelf moeder geworden van een prachtige zoon, een verrijking in mijn leven en zeker ook in het verloskundige vak. Ik kan enorm genieten van zijn ontwikkeling en humor. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om leuke dingen te doen met mijn zoontje, de kindjes van mijn broer en met vrienden.

Met veel trots mag ik mezelf sinds 2014 verloskundige noemen. In 2007 ben ik afgestudeerd als psychologe aan de VU. Ik heb een paar maanden in Zuid-Afrika gewerkt met seksueel misbruikte kinderen. In mijn werk als verloskundige vind ik veilige, betrouwbare en professionele zorg erg belangrijk. Ik houd ervan om het vak te benaderen met een beetje humor en clientgericht te werken. Ik vind het belangrijk dat zorg aangepast wordt aan jullie behoeften en wensen. Schroom daarom niet om aan te geven wat deze zijn!”

Selina Hekelbeeke

Selina Hekelbeeke, verloskundige (waarneemster)

''Ik ben een geboren Heemskerker. Een echte "ezel" zoals ze dat noemen. Ik ben dan ook gek op de natuur en het liefste maak ik lange wandelingen met mijn trouwe viervoeter. Om daarna weer goed op te laden, sta ik graag in de keuken om de lekkerste (vegetarische) gerechten te maken. Ik ben gek op koken en gek op lang tafelen met familie en vrienden. Gelukkig zijn mijn vriend en ik ook gek op sporten en houden we het zo wel een beetje in evenwicht na al het proeven.

Ik heb de afgelopen jaren veel bijzondere dingen mogen meemaken in de verloskunde. Zo heb ik in het LUMC meegelopen met de operaties van bijzondere tweelingzwangerschappen. Ik heb een onderzoek gedaan naar depressies rondom de zwangerschap en ik heb een minor psychologie gedaan. In 2019 kreeg ik een heel bijzonder cadeautje: ik mocht de geboorte van mijn lieve neefje begeleiden. Een heel speciaal moment! Ik vind verloskunde het mooiste beroep dat er bestaat en een eer om bij deze bijzondere momenten in het leven te mogen zijn. Ik vind het belangrijk dat de zwangere en haar partner centraal staan. Hoe de zwangerschap, bevalling en het kraambed ook gaan, iedereen verdient het om gehoord te worden en de steun en begeleiding te krijgen die hij of zij nodig heeft.''