Kraambed

Het kraambed is een bijzondere tijd die veel vrouwen en partners in een soort roes beleven. Er kunnen momenten zijn van puur genot van het kindje dat je eindelijk in je armen hebt, maar aan de andere kant ook momenten van vermoeidheid, drukte en niet meer weten wat je moet doen met een huilende baby. Hiernaast is ook het herstel van de bevalling begonnen met de ongemakken die daarbij horen. Bij de één duurt dit herstel langer dan bij de ander.

Het belangrijkste in het kraambed is, dat je probeert zoveel mogelijk rust te pakken tussen de voedingen door. Soms zal dit best lastig zijn, maar probeer hier aan toe te geven. Gelukkig is ook de kraamverzorgster er om jullie te ondersteunen in het kraambed. Zij zal jullie helpen met de voedingen, vragen beantwoorden, taken uit handen nemen en jou conditie en die van het kindje in de gaten houden. Laat je vooral verwennen in het kraambed, de tijd dat je alles zelf moet doen, komt snel genoeg.

In het kraambed komen we in principe om de dag kijken hoe het met jullie gaat. We zullen eventuele problemen bespreken, vragen beantwoorden en beoordelen of alles goed verloopt. Wanneer er problemen zijn kun je ons altijd bellen op ons mobiele nummer. Dit geldt ook voor ’s nachts.